tisdag 21 juli 2009

Tjejsurfdagen var en succé

Det var hela 13 glada tjejer som mötte mig på klubbens veranda klockan 14.00 i torsdags. Det var allt från totala nybörjare till tjejer som hållt på i några år och ville ha tips på gippar och fotstroppar. Åldersnivån var också skiftande, med yngsta deltagaren Matilda på 9 år. Härligt, det ska börjas i tid!
Programmet började med samling på verandan och vi presenterade oss för varandra, berättade hur länge vi surfat och vad vi ville ha ut av dagen.
Först lite simulator på land för att gå igenom grunderna för nybörjarna och sen en snabbriggning av mitt segel för att ge lite tips och råd på vad man ska tänka på där.
Solen var framme nästan hela dagen och som på beställning kickade den berömdra sjöbrisen in precis lagom tills vi skulle sticka ut på vattnet. Tjejerna som riggat efter vindförhållandena som rådde innan vi träffades vid 14.00 fick det tufft ute på vattnet med sina 6.0-6.5. Själv valde jag ett 4.7 och det var optimalt och till och med lite för stort emellanåt.
Det kördes för fullt, några tjejer planade för första gången, första strandstarten och glada goa miner överallt.
När vi surfat oss trötta tändes grillen och "sommarprojektet" bjöd tjejerna på korv med bröd.
Det var en jätterolig eftermiddag och kul att så många kunde komma trots att vi kom ut med affischen så sent. Tack allihopa och hoppas vi ses ute på Haga Park snart igen tjejer!

1 kommentar:

  1. Tyvärr var vi bara på en snabbvisit och kunde inte stanna till tjejsurfdagen. Hoppas ni kör igen nästa år, då vill jag vara med i det glada gänget.../Sofia

    SvaraRadera